Συστατικά
Επιλέγουμε με προσοχή φρέσκα, κυρίως ελληνικά συστατικά και πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων ΠΟΠ (προϊόντα ονομασίας προέλευσης) και βιολογικών προϊόντων που προέρχονται από επιλεγμένους και πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς, με τους οποίους διατηρούμε σταθερές και επώνυμες συνεργασίες για να δημιουργήσουμε μοναδικές συνταγές υψηλής θρεπτικής αξίας και γευστικής υπεροχής βασισμένες στην νεοελληνική δημιουργική κουζίνα.
Ελληνικές Πρώτες Ύλες
Επιλέγουμε Ελληνικές πρώτες ύλες οι οποίες είναι αφενός παγκοσμίως γνωστές για την ευεργετική τους επίδραση στην υγεία αφετέρου αυθεντικές και απαράμιλλες στην γεύση τους που με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να απογειώσουν τις τελικές συνταγές.
ΠΟΠ συστατικά
Η Ελλάδα διαθέτει μια πληθώρα από προϊόντα τα οποία είναι ΠΟΠ (Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης), παραδείγματα τέτοιων προϊόντων είναι τυριά όπως το ελαιόλαδο, η φέτα και το κατίκι Δομοκού, η γραβιέρα Νάξου, οι κορινθιακή σταφίδα, ο κρόκος Κοζάνης, η μαστίχα Χίου και πολλά άλλα. Τα προϊόντα αυτά διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και την μοναδική γεύση τους, που αντικατοπτρίζουν την παράδοση και τις συνθήκες της περιοχής παραγωγής τους. Αυτά τα προϊόντα συνδυάζουν τοπικά υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, προσφέροντας όχι μόνο γευστική ποιότητα αλλά και θρεπτική αξία. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη στήριξη των τοπικών παραγωγών και στην προώθηση της βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διατροφική ποικιλία και την υγεία μας.
Πρώτες Ύλες στην Εποχή τους
Η εποχικότητα στα τρόφιμα έχει μεγάλη αξία για τη διατροφή μας και την υγεία μας. Καταναλώνοντας εποχιακά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, επωφελούμαστε από τη φρεσκάδα και την υψηλή θρεπτική αξία τους, καθώς αυτά τα τρόφιμα συγκομίζονται στην καλύτερη τους περίοδο. Επιπλέον, η εποχικότητα συνδέεται με πιο βιώσιμες πρακτικές, καθώς μειώνεται η ανάγκη για μακρινές μεταφορές και χρήση συντηρητικών γεγονός που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η κατανάλωση εποχιακών τροφίμων προάγει επίσης τη γευστική ποικιλία και μας ενθαρρύνει να ανακαλύπτουμε νέες γεύσεις και συνταγές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Υπερτροφές
Τα superfoods αποτελούν μια κατηγορία τροφίμων που χαρακτηρίζονται από την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Περιλαμβάνουν φυτικά προϊόντα, όπως οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, cranberries), οι σπόροι όπως οι chia ή ο λιναρόσπορος, η κινόα, καθώς και ζωικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι και ο σολομός, που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας.
Τα superfoods συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη μείωση της φλεγμονής, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας. Η τακτική κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας, να υποστηρίξει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και να προάγει την υγεία του δέρματος. Με την ευελιξία τους στη διατροφή, τα superfoods μπορούν εύκολα να προστεθούν σε σαλάτες, smoothies, σνακ και κυρίως γεύματα, προσφέροντας ένα φυσικό και γευστικό τρόπο για την ενίσχυση της καθημερινής διατροφής και την προαγωγή της καλής υγείας.