Μπιφτέκι γαλοπούλας με κινόα και πλιγούρι

Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρέψη! Το μπιφτέκι γαλοπούλας, πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά, ενισχύει την συγκέντρωση και συμβάλλει στη μείωση του στρες. Η κινόα προσφέρει ωμέγα-3, μαγνήσιο και σίδηρο και μαζί με το πλιγούρι που περιέχει τους υδατάνθρακες και τις βιταμίνες του, συμπληρώνουν αυτό το απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣΧΑΜΗΛΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΕΛΑΙΟΛΑΔΟΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

380 g

703kcal Θερμίδες

54.3gr Πρωτεΐνη

73%Βιταμίνη Α

65%Βιταμίνη Β6

Additional information

Weight 678207 kg
Main Ingredient

Γαλοπούλα, Δημητριακά

Dish Features

Πλούσιο σε Πρωτείνες, Ισορροπημένες Θερμίδες, Χωρίς Λακτόζη, Αλάτι Μεσολογγίου, Ελαιόλαδο

Τι περιέχει το πιάτο μας;

Γαλοπούλα

Πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες Β3 και Β6, σελήνιο και φώσφορο.

Κινόα

Πλούσια σε πρωτεΐνες, Φυτικές ίνες, Ω-3, Σίδηρος, Μαγνήσιο, Βιταμίνες Β.

Πλιγούρι

Πλούσιο σε υδατάνθρακες, Φυτικές ίνες, Πρωτεΐνες, Βιταμίνες Β, Σίδηρος.

Οφέλη Υγείας και Θρέψης

Το μπιφτέκι γαλοπούλας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στα θρεπτικά συστατικά του.

Εγκεφαλική λειτουργία & Ψυχολογική υγεία

Η βιταμίνη Β12 από τη γαλοπούλα και το μαγνήσιο από την κινόα υποστηρίζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη μείωση του στρες.

Υποστήριξη νευρικού συστήματος

Η βιταμίνη Β12 & το μαγνήσιο συμβάλλουν στη λειτουργία του εγκεφάλου & στην υγεία του νευρικού συστήματος.

Ενίσχυση της ενέργειας - Μείωση κόπωσης & εξάντλησης

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες από το πλιγούρι και την κινόα προσφέρουν σταθερή ενέργεια, ενώ η βιταμίνη C και ο σίδηρος συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης και της αδυναμίας.

Μυϊκή ανάπτυξη & αποκατάσταση

Η πρωτεΐνη από γαλοπούλα & αυγά υποστηρίζει τη μυϊκή δομή & την αποκατάσταση.

Ρύθμιση του πεπτικού συστήματος

Οι φυτικές ίνες από κινόα, πλιγούρι & βρώμη προάγουν την καλή πέψη & την εντερική υγεία.

Υγεία ανοσοποιητικού

Βιταμίνη C, ψευδάργυρος & αντιοξειδωτικά ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Καρδιοπροστατευτική δράση

Τα μονοακόρεστα λιπαρά & τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν την καρδιά.

Αντιοξειδωτική & αντιφλεγμονώδης δράση

Τζίντζερ, πάπρικα & βιταμίνη C προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Διατροφική Δήλωση

Ανά 100g

Ανά μερίδα 380g

%ΠΠΑ* ανά μερίδα

Ενέργεια

Λιπαρά

Κορεσμένα

Υδατάνθρακες

Σάκχαρα

Εδώδιμες ίνες

Πρωτεΐνες

Αλάτι

185kcal

8.1g

1.3g

13.7g

2.2g

2.9g

14.3g

1.29g

703kcal

30.8g

4.9g

52g

8.4g

11g

54.3g

4.9g

35%

44%

25%

20%

9%

%

109%

82%

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal).

Οδηγίες Χρήσης & Διατήρησης Πιάτου

Για να απολαύσετε τα γεύματά μας με τη μέγιστη ασφάλεια και φρεσκάδα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες

Τα γεύματά μας μεταφέρονται και παραδίδονται σε θερμοκρασία συντήρησης (0-7°C). Είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε άμεσα στο ψυγείο στους 0-5°C, χωρίς διακοπή της αλυσίδας ψύξης, για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Η μέγιστη ώρα παραμονής των γευμάτων εκτός ψυγείου είναι έως δύο ώρες. 

Για την αναθέρμανση των κυρίως γευμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φούρνο μικροκυμάτων (Ζεστάνετε για 4 λεπτά στα 700W) είτε προθερμασμένο συμβατικό φούρνο. Η συσκευασία είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και διασφαλίζει την ομοιογενή αναθέρμανση του φαγητού στη λειτουργία του θερμού αέρα. Τοποθετήστε την συσκευασία του γεύματος στη μεσαία θέση, στη λειτουργία του αέρα και όχι στις αντιστάσεις του φούρνου, στους 120°C για περίπου 30-35 λεπτά (Η θερμοκρασία αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η διάρκεια και οι βαθμοί αναθέρμανσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πιάτο). Αφαιρέστε τη χάρτινη θήκη και είτε αφαιρέστε το film είτε τρυπήστε το με ένα μαχαίρι πριν τη διαδικασία αναθέρμανσης. 

*Για τις οδηγίες αναθέρμανσης του γεύματος, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τη συσκευασία.
**Ο χρόνος αναθέρμανσης ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φούρνου.

Μπορείτε να καταναλώσετε τα γεύματα έως και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται σωστά στο ψυγείο. 

Τα γεύματα δεν πρέπει να ξαναψύχονται μετά την αναθέρμανση, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά τους.

Οι σαλάτες και οι σαλάτες-γεύματα μας καταναλώνονται κρύα και διατηρούνται στο ψυγείο έως την ημερομηνία λήξης τους. 

Εφόσον η συσκευασία ανοιχτεί και δεν αναθερμανθεί συνιστάται η κατανάλωση του περιεχομένου εντός της ίδιας ημέρας.

Εάν χρειαστεί να μεταφέρετε τα γεύματα σας τοποθετήστε τα σε ειδική ισοθερμικό κουτί ή σακούλα μαζί με παγοκύστες για την διασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας.

Λόγω της φιλοσοφίας των προιόντων μας τα γεύματα περιέχουν λιγότερο αλάτι.
Γι'αυτό τον λόγο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα την ποσότητα της αρεσκείας σας.

Γευστικές Ιδέες και Tips για Κάθε Ημέρα

Δείτε όλα τα άρθρα

7 Πρακτικές Συμβουλές για Βιώσιμη Διατροφή

Τα συστήματα παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα είναι πλέον σαφές ότι είναι από τα πλέον επιζήμια για το περιβάλλον. Φαίνεται να έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην κλιματική αλλαγή, όσο και στην εξάντληση των φυσικών πόρων της γης. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν μια σαφή έλλειψη γνώσης των καταναλωτών σχετικά με την βιωσιμη διατροφη, καθώς και πολλές παρανοήσεις σχετικά.

Πώς θα ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου;

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διατροφή αντιγήρανσης

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυτικές ίνες και διατροφή

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε όλα τα άρθρα