Μπιφτέκι κοτόπουλο με τσακιστή πατάτα φούρνου

Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρέψη! Το μπιφτέκι κοτόπουλο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες Β, ενισχύει την ενέργεια και την πνευματική απόδοση. Η τσακιστή πατάτα φούρνου συμβάλει στην μείωση της κόπωσης, ενώ το ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά ενισχύει τη γνωστική λειτουργία.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΧΑΜΗΛΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

380 g

673kcal Θερμίδες

37.2gr Πρωτεΐνη

50%Βιταμίνη Ε

76%Βιταμίνη Β6

Additional information

Weight 678207 kg
Main Ingredient

Κοτόπουλο

Dish Features

Πλούσιο σε Πρωτείνες, Ισορροπημένες Θερμίδες, Χωρίς Λακτόζη, Αλάτι Μεσολογγίου, Ελαιόλαδο

Τι περιέχει το πιάτο μας;

Κιμάς Κοτόπουλο

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες όπως Β3 & Β6, σελήνιο και φώσφορο.

Πατάτα

Πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες.

Ελαιόλαδο

Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Ε, Αντιοξειδωτικά και Ω3.

Οφέλη Υγείας και Θρέψης

Το μπιφτέκι κοτόπουλο προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στα θρεπτικά συστατικά της.

Εγκεφαλική λειτουργία

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και οι βιταμινες Β3 και Β6 ενισχύουν τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία και ενισχύουν τη νευρική λειτουργία και την πνευματική απόδοση.

Μείωση κόπωσης και εξάντλησης

Το μαγνήσιο από την πατάτα και το θυμάρι συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης και της μυϊκής εξάντλησης.

Υγεία καρδιάς & εγκεφάλου

Το ελαιόλαδο παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά και ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία.

Υγεία δέρματος & κυτταρική προστασία

Η βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και ενισχύει την υγεία του δέρματος.

Πεπτική υγεία

Οι φυτικές ίνες της πατάτας και του κρεμμυδιού συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη ρύθμιση της γλυκόζης.

Ανοσοποίηση & προστασία από φλεγμονές

Η βιταμίνη C από τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού, το τζίντζερ και η ρίγανη ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία.

Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης & μυϊκή λειτουργία

Το μαγνήσιο από την πατάτα και το θυμάρι υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και τη ρύθμιση της πίεσης.

Διατροφική Δήλωση

Ανά 100g

Ανά μερίδα 380g

%ΠΠΑ* ανά μερίδα

Ενέργεια

Λιπαρά

Κορεσμένα

Υδατάνθρακες

Σάκχαρα

Εδώδιμες ίνες

Πρωτεΐνες

Αλάτι

177kcal

9g

1.3g

13g

2.6g

1.8g

9.8g

1.2g

673kcal

34.2g

4.9g

49.4g

9.9g

6.8g

37.2g

4.56g

34%

49%

25%

19%

11%

%

74%

77%

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal).

Οδηγίες Χρήσης & Διατήρησης Πιάτου

Για να απολαύσετε τα γεύματά μας με τη μέγιστη ασφάλεια και φρεσκάδα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες

Τα γεύματά μας μεταφέρονται και παραδίδονται σε θερμοκρασία συντήρησης (0-7°C). Είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε άμεσα στο ψυγείο στους 0-5°C, χωρίς διακοπή της αλυσίδας ψύξης, για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Η μέγιστη ώρα παραμονής των γευμάτων εκτός ψυγείου είναι έως δύο ώρες. 

Για την αναθέρμανση των κυρίως γευμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φούρνο μικροκυμάτων (Ζεστάνετε για 4 λεπτά στα 700W) είτε προθερμασμένο συμβατικό φούρνο. Η συσκευασία είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και διασφαλίζει την ομοιογενή αναθέρμανση του φαγητού στη λειτουργία του θερμού αέρα. Τοποθετήστε την συσκευασία του γεύματος στη μεσαία θέση, στη λειτουργία του αέρα και όχι στις αντιστάσεις του φούρνου, στους 120°C για περίπου 30-35 λεπτά (Η θερμοκρασία αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η διάρκεια και οι βαθμοί αναθέρμανσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πιάτο). Αφαιρέστε τη χάρτινη θήκη και είτε αφαιρέστε το film είτε τρυπήστε το με ένα μαχαίρι πριν τη διαδικασία αναθέρμανσης. 

*Για τις οδηγίες αναθέρμανσης του γεύματος, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τη συσκευασία.
**Ο χρόνος αναθέρμανσης ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φούρνου.

Μπορείτε να καταναλώσετε τα γεύματα έως και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται σωστά στο ψυγείο. 

Τα γεύματα δεν πρέπει να ξαναψύχονται μετά την αναθέρμανση, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά τους.

Οι σαλάτες και οι σαλάτες-γεύματα μας καταναλώνονται κρύα και διατηρούνται στο ψυγείο έως την ημερομηνία λήξης τους. 

Εφόσον η συσκευασία ανοιχτεί και δεν αναθερμανθεί συνιστάται η κατανάλωση του περιεχομένου εντός της ίδιας ημέρας.

Εάν χρειαστεί να μεταφέρετε τα γεύματα σας τοποθετήστε τα σε ειδική ισοθερμικό κουτί ή σακούλα μαζί με παγοκύστες για την διασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας.

Λόγω της φιλοσοφίας των προιόντων μας τα γεύματα περιέχουν λιγότερο αλάτι.
Γι'αυτό τον λόγο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα την ποσότητα της αρεσκείας σας.

Γευστικές Ιδέες και Tips για Κάθε Ημέρα

Δείτε όλα τα άρθρα

7 Πρακτικές Συμβουλές για Βιώσιμη Διατροφή

Τα συστήματα παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα είναι πλέον σαφές ότι είναι από τα πλέον επιζήμια για το περιβάλλον. Φαίνεται να έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην κλιματική αλλαγή, όσο και στην εξάντληση των φυσικών πόρων της γης. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν μια σαφή έλλειψη γνώσης των καταναλωτών σχετικά με την βιωσιμη διατροφη, καθώς και πολλές παρανοήσεις σχετικά.

Πώς θα ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου;

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διατροφή αντιγήρανσης

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυτικές ίνες και διατροφή

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε όλα τα άρθρα