Σπανακόρυζο με κατίκι Δομοκού Badge Image

Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρέψη! Το σπανάκι, πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην ενέργεια και την καλή λειτουργία του οργανισμού. Το ρύζι προσφέρει πολύτιμους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ το λεμόνι ενισχύει το ανοσοποιητικό με τη βιταμίνη C. Το κατίκι Δομοκού χαρίζει κρεμώδη υφή και μια ελαφριά, δροσερή οξύτητα που απογειώνει το πιάτο.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ-ΠΡΟΣΘΕΤΑΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ ΑΛΕΥΡΙΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑΠΟΠ ΥΛΙΚΑΕΛΑΙΟΛΑΔΟΑΛΑΤΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

300 g

433kcal Θερμίδες

17gr Πρωτεΐνη

87%Βιταμίνη Α

51%Φολικό Οξύ (Β9)

Additional information

Weight 678207 kg
Dish Features

Vegetarian, Χωρις συντηρητικά, Ισορροπημένες Θερμίδες, Βιολογικά Συστατικά, Pop Υλικά, Αλάτι Μεσολογγίου, Ελαιόλαδο

Main Ingredient

Τυροκομικά, Δημητριακά, Λαχανικά

Τι περιέχει το πιάτο μας;

Σπανάκι

Πλούσιο σε σίδηρο, φολικό οξύ (Β9), βιταμίνη Α (από β-καροτένιο), βιταμίνη Κ, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Ρύζι

Πλούσιο σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, Βιταμίνες Β (κυρίως σε Β1, Β3), μαγνήσιο, φώσφορος.

Λεμόνι

Πλούσιο σε βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά) και κάλιο.

Οφέλη Υγείας και Θρέψης

To σπανακόρυζο προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, χάρη στα θρεπτικά συστατικά του.

Ενίσχυση εγκεφαλικής λειτουργίας

Η βιταμίνη Κ από το σπανάκι σχετίζεται με καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία.

Ενίσχυση ψυχολογικής λειτουργίας

Το μαγνήσιο από το ρύζι βοηθά στην μείωση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης.

Μείωση κόπωσης και εξάντλησης

Το φολικό οξύ (Β9) συμβάλλει στη μείωση κόπωσης και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού

Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.

Πρόληψη αναιμίας

Ο μη-αιμικός σίδηρος του σπανακιού, σε συνδυασμό με βιταμίνη C, συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφησή του.

Υγεία καρδιάς & πίεσης

Τα μονοακόρεστα λιπαρά και το κάλιο βοηθούν στη ρύθμιση της πίεσης και στην καρδιοπροστασία.

Καλή πέψη & γλυκαιμική ισορροπία

Οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου και τη γλυκόζη αίματος.

Διατροφική Δήλωση

Ανά 100g

Ανά μερίδα 300g

%ΠΠΑ* ανά μερίδα

Ενέργεια

Λιπαρά

Κορεσμένα

Υδατάνθρακες

Σάκχαρα

Εδώδιμες ίνες

Πρωτεΐνες

Αλάτι

108kcal

5.92g

2.12g

9.76g

0.92g

1.94g

4.34g

0.228g

433kcal

23.7g

8.5g

39g

3.68g

7.7g

17g

0.912g

20.5%

37.4%

61.7%

8%

2.8%

25.7%

34.7%

68%

*Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal).

Οδηγίες Χρήσης & Διατήρησης Πιάτου

Για να απολαύσετε τα γεύματά μας με τη μέγιστη ασφάλεια και φρεσκάδα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες

Τα γεύματά μας μεταφέρονται και παραδίδονται σε θερμοκρασία συντήρησης (0-7°C). Είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε άμεσα στο ψυγείο στους 0-5°C, χωρίς διακοπή της αλυσίδας ψύξης, για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους. Η μέγιστη ώρα παραμονής των γευμάτων εκτός ψυγείου είναι έως δύο ώρες. 

Για την αναθέρμανση των κυρίως γευμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φούρνο μικροκυμάτων (Ζεστάνετε για 4 λεπτά στα 700W) είτε προθερμασμένο συμβατικό φούρνο. Η συσκευασία είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και διασφαλίζει την ομοιογενή αναθέρμανση του φαγητού στη λειτουργία του θερμού αέρα. Τοποθετήστε την συσκευασία του γεύματος στη μεσαία θέση, στη λειτουργία του αέρα και όχι στις αντιστάσεις του φούρνου, στους 120°C για περίπου 30-35 λεπτά (Η θερμοκρασία αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η διάρκεια και οι βαθμοί αναθέρμανσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πιάτο). Αφαιρέστε τη χάρτινη θήκη και είτε αφαιρέστε το film είτε τρυπήστε το με ένα μαχαίρι πριν τη διαδικασία αναθέρμανσης. 

*Για τις οδηγίες αναθέρμανσης του γεύματος, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τη συσκευασία.
**Ο χρόνος αναθέρμανσης ενδέχεται να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φούρνου.

Μπορείτε να καταναλώσετε τα γεύματα έως και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται σωστά στο ψυγείο. 

Τα γεύματα δεν πρέπει να ξαναψύχονται μετά την αναθέρμανση, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά τους.

Οι σαλάτες και οι σαλάτες-γεύματα μας καταναλώνονται κρύα και διατηρούνται στο ψυγείο έως την ημερομηνία λήξης τους. 

Εφόσον η συσκευασία ανοιχτεί και δεν αναθερμανθεί συνιστάται η κατανάλωση του περιεχομένου εντός της ίδιας ημέρας.

Εάν χρειαστεί να μεταφέρετε τα γεύματα σας τοποθετήστε τα σε ειδική ισοθερμικό κουτί ή σακούλα μαζί με παγοκύστες για την διασφάλιση της ψυκτικής αλυσίδας.

Λόγω της φιλοσοφίας των προιόντων μας τα γεύματα περιέχουν λιγότερο αλάτι.
Γι'αυτό τον λόγο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα την ποσότητα της αρεσκείας σας.

Γευστικές Ιδέες και Tips για Κάθε Ημέρα

Δείτε όλα τα άρθρα

7 Πρακτικές Συμβουλές για Βιώσιμη Διατροφή

Τα συστήματα παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα είναι πλέον σαφές ότι είναι από τα πλέον επιζήμια για το περιβάλλον. Φαίνεται να έχουν σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην κλιματική αλλαγή, όσο και στην εξάντληση των φυσικών πόρων της γης. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν μια σαφή έλλειψη γνώσης των καταναλωτών σχετικά με την βιωσιμη διατροφη, καθώς και πολλές παρανοήσεις σχετικά.

Πώς θα ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου;

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διατροφή αντιγήρανσης

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυτικές ίνες και διατροφή

Πριν αναλύσουμε συστατικά της διατροφής που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, εκτός από τη διατροφή είναι το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η καθιστική ζωή. Κάθε παράγοντας από τους ανωτέρω επηρεάζει με διαφορετικούς βιολογικούς μηχανισμούς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε όλα τα άρθρα